top of page

NETIKĖČIAUSIAS SPRENDIMAS IŠ ŠPINATŲ

Kupiškio rajono mokinių kulinariniame konkurse „Viskas iš špinatų“, vykusiame Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje, Alizavos pagrindinės mokyklos 10 klasės mokinės Milda Balnevičiūtė ir Elada Paslauskaitė pagamino „Žalius pusryčius“. Vertinimo komisija šiam patiekalui skyrė NETIKĖČIAUSIO SPRENDIMO nominaciją!

ŽALI PUSRYČIAI


Lukštuose įdaryti užkepti kiaušiniai su špinatais


Ingredientai: 6 kietai virti kiaušiniai, 2 saujos šviežių špinatų lapelių su nuskabytais koteliais,1 šaukštas riebios grietinės, druskos ir pipirų, 50 g sutarkuoto geltonojo sūrio, 2 šaukštai smulkiai supjaustytų žalių svogūno laiškų, džiūvėsių, 2 šaukštai sviesto.

Gamyba: Kietai virtus kiaušinius atvėsiname, tada labai aštriu peiliu perpjauname juos pusiau su visais lukštais. Šaukšteliu labai atsargiai, kad lukštas nesutrupėtų, išgramdome kiaušinio baltymą ir trynį. Kiaušinius sudedame į elektrinio smulkintuvo indą, suberiame špinatų lapelius, įdedame grietinę, suberiame tarkuotą sūrį, pasūdome ir pabarstome pipirais. Pulsuojančiais judesiais smulkiname masę, kol ji susikapos (tačiau nevirs visiška tyrele). Pabaigoje įmaišome smulkintus svogūnų laiškus.

Taip paruošta mase pripildome kiaušinių lukštus.

Į lėkštelę įberiame porą šaukštų džiūvėsių ir į juos pavilgome kiaušinių puseles įdaru į apačią. Gerai paspaudžiame, kad džiūvėsiai gerai priliptų prie įdaro.

Keptuvėje išlydome sviestą ir guldome kiaušinius įdaru į apačią. Kepiname keletą minučių, kol apskrunda apačia ir visas kiaušinio įdaras sušyla. Patiekiame iškart, dar šiltus.


Vafliai su špinatais


Ingredientai: 1 kiaušinis, 50 ml pieno,50 g ištirpinto sviesto,½ puodelio avižinių dribsnių sutrintų iki miltų, 2 saujos špinatų, žiupsnis druskos bei Provanso ar kitų mėgstamų žolelių.

Gamyba: Kiaušinį išplakame su pienu bei ištirpintu sviestu.

Suberiame avižinių dribsnių miltus ir išsukame iki vientisos masės.

Maisto smulkintuvu susmulkiname špinatus, suberiame į tešlą. Pagardiname druska bei žolelėmis. Išmaišome.

Kepame vaflių keptuvėje norimo dydžio bei formos vaflius.


SKANAUS!!!



Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page