top of page

KAIP SKATINAMAS MOKINIŲ SMALSUMAS IR ENTUZIAZMAS

Kupiškio r. Alizavos pagrindinės mokyklos mokytojų Rasos Šlekienės ir Audronės Užtupienės integruotoje pamokoje stebėjome, kaip mokymasis siejamas su mokinių gyvenimo patirtimi. Mitybos technologijų ir informacinių technologijų bendroje pamokoje dešimtos klasės mokiniai testuodami sukurtus produktus vertino stipriąsias ir tobulintinas produktų puses. Buvo įtvirtinti daliniai mokymosi rezultatai ir susieti su pamokos eiga.

IT mokytoja Rasa, demonstruodama vykusių pamokų nuotraukas, priminė mokinių atliktus kompiuterinės leidybos žingsnius: idėjų atradimus, medžiagos rinkimą, apskaičiavimus, skaidrių gaminimą.

Mitybos technologijų mokytoja Audronė gražiais vaizdais priminė, kaip mokiniai iš baltojo ir juodojo šokolado laužo ir riešutų sviesto gamino saldainius.

Pagal pačių pagamintas išklotines mokiniai gamino pakuotes. Atrado klaidas. Įsitikino, kokie svarbūs tikslūs paskaičiavimai. Nusiplovę rankas ir apsirengę konditerių uniformomis iš šaldytuvo ištraukė savo konditerinį gaminį. Atsargiai iš formos išėmė šokoladinius saldainius. Smagiausias momentas – saldainiukų degustacija! Paskui kiekvienas turėjo paskaičiuoti ir nuspręsti po kiek saldainiukų estetiškai ir higieniškai reikia patalpinti į savą dėžutę.

IT mokytoja pakvietė atitinkamais balais įsivertinti savas pakuotes. Ar jos patvarios? Ar gražios? Ar patogios? Ar tinkamai išdėstytas informacinis tekstas? Ar tekste nėra klaidų? Mitybos technologijų mokytoja mokinių paprašė įsivertinti saldainius. Ar higieniškai juos gamino ir pateikė? Ar skanūs, o gal dar galima juos patobulinti? Ar gražiai atrodo? Ar neištežę, neaptrupėję?

Vertinant vyravo pozityvios nuotaikos. Mokiniai vardijo konkrečius sprendimus, svarstė, ką kitąsyk darytų kitaip ir kodėl. Testavimo procesas skirtas, kad išsiaiškintum savo darbo privalumus ir trūkumus. Tai pažadina norą tobulinti atliktą darbą.


Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page