top of page

STEAM ĮGŪDŽIAI PADARO MUS STIPRESNIUS!

Alizavos pagrindinės mokyklos informacinių technologijų mokytoja Rasa Šlekienė, iš Kompiuteriukų fondo gavusi BBC Micro bit kompiuterinės klasės įrangą skatina mokinius projektuoti ir konstruoti, techninę vaikų kūrybą integruoja su meniniu ugdymu, žadindama smalsumą, susidomėjimą naujais dalykais.


Su jaunųjų kompiuteristų būrelio nariais mokytoja dalyvavo respublikiniame konkurse „STEAM virusas“. Vaikai pasirinktomis temomis kūrė išradimus, rinko tam tikslui reikalingą informaciją ir medžiagas. Surinktos informacijos pagrindu kūrė judėjimo funkciją turinčios transporto priemonės modelius. Sugalvoję išradimų pavadinimus, parengė trumpus aprašymus ir nufilmavo, kaip jie veikia.

Mindaugo ir Dovydo Kernagių darbeliai buvo atrinkti II etapui. Mokiniai pakviesti dalyvauti „STEAM mokslinėje mokinių konferencijoje“, kurioje buvo pristatomi ir demonstruojami geriausieji vaikų išradimai.

Pasaulinės STEM savaitės metu, balandžio 30 d., buvo iškilmingai įteiktos dovanos „STEAM viruso“ nugalėtojams. Rajoninės informacinių technologijų olimpiados dalyviams -Auritai Trasykytei, Kęstučiui Gilbrantui, Deimantui Kacinauskui, Auridui Meškeliui ir Imantui Meškeliui – suteikti vardiniai skydai.

Prisijungiame prie didžiausios STEM kampanijos pasaulyje! #STEMDiscoveryWeek kviečia mokyklas, organizacijas ir projektus dalytis gerąja STEM išteklių panaudojimo patirtimi.

Alizavos mokyklos sode gegužės - birželio mėnesį veiks STEM Obelų klasė!

Geros mokyklos koncepcija suteikia galimybes integruotam technologijų, informatikos, gamtos mokslų, menų ugdymui. Tai padeda mokiniams akademines žinias kūrybiškai pritaikyti praktikoje.

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page