top of page

GERIAUSI KONKURSO „AŠ - MOKYKLOS DIREKTORIUS“ RAŠINĖLIAI


Mane išrinko mokyklos direktoriumi ir aš pasakiau: keičiu aplinką! Remontuoju klases, prisodinu medžių, ieškau naujų baldų. Mokytojoms keliu algas!

Paulius, 4 klasė

*


Visų pirma pagražinčiau valgyklą, kad žiūrint į sienas būtų skaniau valgyti. Dar padaryčiau, kad nebūtų namų darbų. O kiekvieną penktadienį būtų visiems tik po 4 pamokas. Ir kad per pertraukas būtų kažką vaikams veikti, pavyzdžiui, bėgioti, nes dabar vos tik pradedi bėgioti, iš karto budintieji sustabdo.

Imantas 5 klasė

*


Mylėčiau vaikus ir ant jų nerėkčiau. Padaryčiau daugiau kitokių pamokų. Būtų pamoka – rinkti šiukšles. Gavusi pinigų, pagražinčiau mokyklą: pakeisčiau grindis, perdažyčiau radiatorius, pakeisčiau stalus.

Ineta, 2 klasė

*


Man patinka, kad Alizavos mokykloje yra mažai vaikų. Aš juos visus pažįstu. Ir dar man patinka, kad yra geros mokytojos. Kartais susipykstame, bet greitai susitaikome. Bet jeigu aš būčiau mokyklos direktorius, tai įkurčiau žaidimo aikštelę ir atskirčiau klases. Sutvarkyčiau ir išplėsčiau mokyklos sodą. Pradinių klasių lubas nudažyčiau daugybos lentele.

Nojus 3 klasė

*


Mokykla - vos ne antrieji namai, dėl to joje norisi jaustis kaip namie. Aš esu prieš mokyklines uniformas, nes kiekvienas yra individualus ir kiekvienas turi savo stilių. Peržiūrėčiau pamokų tvarkaraštį. Reikia, kad pirmosios ir paskutinės pamokos būtų lengvos, nes pirmomis pamokomis dar būname neišsibudinę, o per paskutines- jau pavargę. Reikia, kad būtų daugiau pamokų ne klasėje, o, tarkime, lauke, muziejuje ir pan. Tada vaikai parodytų didesnį susidomėjimą negu sėdint nuobodžiuose suoluose. Jeigu pamokose būtų muzikinis fonas, pavyzdžiui, per kontrolinius, tai padėtų nusiraminti ir susikaupti. Per pamokas mokytojai kartais galėtų skirti laiko diskusijoms apie mokinių gyvenimą. Reikia, kad būtų daugiau mokinių susirinkimų, kuriuose mokiniai galėtų išreikšti savo nuomonę apie mokymąsi. Jei aš būčiau direktorė, daug kas pasikeistų!

Adelė, 6 kl.

*

Ką daryčiau jeigu būčiau mokyklos direktorė? O gi štai ką padaryčiau! Padaryčiau, kad talentingi vaikai turėtų savo pomėgių klasę. Surasčiau jiems pačius geriausius mokytojus. Nupirkčiau kūno kultūros pamokai daugiau priemonių, pavyzdžiui daugiau šokdynių, badmintono rakečių. Reikėtų ir remontą kai kur padaryti, pavyzdžiui 5/7 klasės kabineto grindims. O mokytojoms mokėčiau didelę algą.

Gabija, 5 klasė

*


Jeigu būčiau mokyklos direktorė, būtinai skatinčiau vaikus gerai mokytis, mokiniams už gerą mokslą organizuočiau ekskursijas. Leisčiau mokiniams važiuoti į varžybas. Reikia, kad mokykloje dažniau būtų linksmų švenčių ir pamokančių susirinkimų. Kiekvienų mokslo metų pabaigoje mokiniai galėtų padaryti bendrą didelį darbą ir pakabinti matomoje mokyklos vietoje, kad puoštų mokyklą. Kad būtų daugiau sporto ir ne sporto būrelių! Tokioje mokykloje norėčiau mokytis.

Guoda 6 kl

*

Atkreipčiau dėmesį į stadiono bėgimo takelį. Jį būtinai reikia sutvarkyti. Labai reikia daugiau sportinių varžybų mokykloje, daugiau visokių užsiėmimų po pamokų. Kviesčiau daugiau mokinių, kad mokytųsi mūsų mokykloje. Uždrausčiau patyčias mokykloje. Negalima iš vaikų tyčiotis dėl jų svorio ar grožio trūkumų. Organizuočiau daugiau renginių, kuriuose dalyvautų mokiniai iš kitų mokyklų. Tada susirandi draugų ir renginys tampa neužmirštamu. Reikalaučiau, kad būtų privaloma visiems nešioti uniformas: mergaitės su švarkais ir sijonais, berniukai su švarkais ir kelnėmis. Atkreipčiau dėmesį į maisto meniu valgykloje. Reikia, kad būtų pagaminama daugiau porcijų, nes tie, kurie perkasi maistą, jiems nebelieka ir tada reikia neštis valgymą iš namų arba eiti į parduotuvę.

Elada 8 kl.

*

Mane jau nervuoja, kad nėra sporto varžybų. Aš organizuočiau daug varžybų, nes visose Alizava laimės! Gal kai kada ir nepasiseks, bet noras laimėti bus visada. Dar norėčiau, kad būtų atrakinta sporto salė, nes dauguma mokinių myli sportą. Ypač krepšinį, nes Lietuva yra krepšinio šalis. Aš kelčiau mokyklos lygį su sportu, nes sportas yra vienintelis dalykas, kuris tikrai tavęs neišduos.

Jaunius 9 klasė

*

Jeigu aš būčiau mokyklos direktorė pirmiausia, turbūt, valgykloje maistą pakeisčiau, nes jis dabar toks nelabai skanus. Dar padaryčiau, kad ir skambutis girdėtųsi lauke. Vėliau, galbūt, atnaujinčiau sporto salę, nes jau tokia apdaužyta. Sportinio inventoriaus įvairesnio reikėtų. Dar vėliau visose klasėse įrengčiau projektorius, nes jie labai reikalingi. Iš visur kasdien kviesčiau mokinius, kad jų būtų mokykloje daugiau ir kad nereikėtų jungti klasių. Galėtų būti didesnė įvairovė būrelių, pavyzdžiui, geografijos ar matematikos. Tokioje mokykloje manau visiems būtų labai gera ir smagu mokytis!

Aurita 6 kl.

*

Aš paklausinėčiau asmeniškai vaikų, kokių užsiėmimų jie norėtų per pertraukas. Manau daugiausiai dėmesio sulauktų bilijardo stalas. Labai intensyviai ieškočiau rėmėjų, kurie galėtų paremti mokyklą skirdami lėšų mano svajonei išpildyti.


Irmantas 8 kl.

*


Aš pailginčiau ilgąsias pertraukas. Įrengčiau mokykloje muzikinį poilsio kampelį. Nuo 8 klasės palikčiau po dvi technologijų pamokas. Padaryčiau taip, kad visoje mokykloje būtų geras Wi-Fi. Leisčiau per pamokas naudotis telefonais. Reikia, kad telefonai būtų panaudojami mokymosi tikslams. Geriau būtų, jeigu per dieną nereikėtų rašyti daugiau kaip vieno kontrolinio. Pakeisčiau mokytojus, kuriais mokiniai skundžiasi. Reikėtų ir valgyklos meniu praplėsti.


Samanta 8 kl.

*

Jeigu būčiau mokyklos direktorė dažniau išleisčiau vaikus į įvairias varžybas. Perdažyčiau kai kuriuos kabinetus. Pakeisčiau lentas ir spinteles. Būtinai sutvarkyčiau fojė, nes ten vaikai būna laisvi ir gali nevaržomai bendrauti. Reikia kad budėtojai neleistų antrame aukšte bėgioti pradinukams. Dar prailginčiau pertraukas, nes labai daug ko nespėji per jas padaryti.

Jokiu būdu nekelčiau miestelio bibliotekos į mokyklą. Manau, kad vaikams labai nepatiks, kai suaugę žmonės vaikščios mokyklos koridoriais.

Ugnė 7 klasė

*

„Šratinukas“ paklausė mokykloje viešėjusio rašytojo Virgio Šidlausko, ką darytų, jei būtų mokyklos direktorius?

Štai jo atsakymas:

„Didžiausia siekiamybė būtų mokyklos bendruomenės geros atmosferos suformavimas. Gerų rezultatų mokykloje galima pasiekti, kai visi yra draugiški. Reikia kad nebūtų nesusipratimų, nesusikalbėjimų, nesutarimų. O kaip pakeisti žaidimo ar poilsio kampelius, ar įsigyti kokius materialius daiktus jau būtų galima visiems kalbėti ir susitarti.“

*


Mielas Direktoriau,

niekada nepamiršiu tos dienos, kai būdama penktokė atėjau į Jūsų vadovaujamą mokyklą. Jūs labai maloniai priėmėte, supažindinote su kitais vaikais, visada man padedate, paguodžiate, kai ko nors bijau- padrąsinate. Man labai liūdna, kad aš jau dešimtokė ir pavasarį turėsiu palikti Jūsų vadovaujamą mokyklą. Manau, kad niekur taip drąsu ir saugu nebus, kaip buvo Alizavos mokykloje. Norėčiau, kad visi Direktoriai tokie būtų. Jūs amžiams liksite mano širdyje.

Ineta 10 kl.

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page