top of page

PASAKA „NEPRIKLAUSOMYBĖS AKTAS“

Kartą gyveno devynmetė mergaitė, vardu Laisvė. Ji buvo mergaitė kaip ir visos, bet galėdavo pasiversti fėja ir gelbėti žmones, padėti išaiškinti nesusipratimus.

Vieną dieną ji su savo tėveliais išėjo į Lietuvos nepriklausomybės dienos paminėjimą. Žmonės džiaugėsi gražia švente, kol nebuvo paskelbta, jog netikėtai pradingo Nepriklausomybės aktas. Laisvei parūpo išsiaiškinti, kas nutiko. Ji pasivertė fėja ir magiškomis galiomis atsuko laiką iki šventės pradžios. Pamatė, kaip dvi merginomis pasivertusios raganos slapčia paima dokumentą. Laisvė sekė raganas iki jų irštvos. Kieme jos jau buvo susikūrusios laužą. Grįžusios šoko aplink džiaugsmo šokį, ketindamos švystelėti į jį pavogtą bei, anot jų, niekam nereikalingą popiergalį. Jeigu mergaitė nebūtų laiku pasirodžiusi, pikčiurnos raganos būtų sudeginusios dokumentą ir nebeturėtumėme įrodymo, kad Lietuva yra nepriklausoma šalis. Laisvė bandė paimti jį, bet nesėkmingai. Raganos pagavo ją ir sulaužė sparnelį. Ji krito ant žemės, bet nepasidavė. Mergaitė pasišaukė daugiau fėjų ir, jų padedama, įstūmė pikčiurnas į ugnį.

Laisvė grįžo į šventę. Ji buvo apdovanota premija – didžiule dėže saldainių, kuriais pasidalino su savo pagalbininkėmis. Visi šventės dalyviai didžiavosi Laisve, taip sėkmingai grąžinusia svarbiausią šalies dokumentą, ir niekas daugiau nesikėsino į Lietuvos nepriklausomybę.

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page