top of page

ŠRATINUKO PUOTA MOKYTOJAMS

Tarptautinės Mokytojo dienos proga visus mokytojus kviečiame į iškilmingą „Šratinuko“ puotą. Kadangi mūsų mokytojai tokie skirtingi, įvairiapusiški ir unikalūs, todėl kiekvienam iš jų paruošėme po atskirą patiekalą. KVIEČIAME PASIVAIŠINTI! SKANAUS!!!


Direktoriui: ilgamečiui mokyklos vadovui paruošėme ypatingą patiekalą - Brandintą Kumpį. Jis yra kumpių gaminimo tradicijų, išsaugotų ilgus šimtmečius ir perduotų iš kartos į kartą, rezultatas. Šis produktas yra pelnęs tarptautinį prestižą ir labai vertinamas visame pasaulyje kaip gurmaniškas produktas ir delikatesas. Tai tikra prabanga gomuriui.

Pavaduotoją Sandrą norėtume palepinti Prancūzišku Desertu Creme Brulee. Tai lengvos konsistencijos pudingas, su karameline traškia plutele, kurią pralaužti - pats malonumas!

Geografijos mokytojai Ingai: Jūs kiekvieną pamoką mus nukeliate į tolimas šalis, todėl siūlome pasimėgauti egzotiškų šalių patiekalu, japoniškos kultūros atstovu Suši.

Matematikos mokytojai VitalijaiSkaičių Formos Sausainukai! Jie padengti spalvotais pabarstukais ir įdaryti Laime. Tiek daug gėrio viename kąsnelyje!

Chemijos mokytojai GiedreiSpalvotas Kokteilis Vaivorykštė! Kokteilio sudėties neatskleisime. Turėsite pati išsitirti chemijos laboratorijoje.

Lietuvių literatūros ir kalbos mokytojai JūrateiTikrai Lietuviški Cepelinai! Jie gaminami iš kokybiškų ir šviežių žaliavų. Šiems cepelinams paruošti bulvės atkeliavo iš Lietuvos ūkininkų daržų. Juos gaminant griežtai laikomasi senųjų gamybos technologijų.

Dar vienai kalbininkei mokytojai Ritai siūlome paįvairinti lietuvišką racioną itališkais atspalviais. Paragaukite Burokėlių Picos, pagardintos ožkos sūriu ir špinatais!

Dailės ir technologijų mokytoją Audronę, kurią sunku nustebinti kulinarinėmis naujovėmis, siūlome Nekeptus Migdolų ir Spanguolių Energetinius Kamuoliukus! Jeigu patiks siūlome pasigaminti:

1 stiklinė džiovintų spanguolių, 05 stiklinės migdolų, 05 stiklinės pistacijų, 1 stiklinės avižinių dribsnių, 05 stiklinės riešutų sviesto,1/4 stiklinės medaus.

Pirmokų ir trečiokų mokytoją Aivą vaišiname sveikuolišku gėrimu Infūzinis Vanduo! Braškės prideda šiek tiek saldumo, o agurkai, mėtos ir žaliosios citrinos –skonį padaro ryškiu ir gaiviu.

Antrokų ir ketvirtokų mokytojai AstaiTiršta Špinatų ir Artišokų Sriuba. Turtinga maistine verte, ruošiama iš vištienos sultinio, grietinėlės, špinatų, artišokų, sūrio kremo ir prieskonių, puikiai tinka vėstantiems orams.

Ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupės vadovei RimaiLedinė Kava ! Kadangi vaikai mėgsta ledus, o mokytoja kavą.

Fizikos mokytoją Darių vaišiname Veršienos Užkepėle. Veršiena – karališkas valgis. Šia neriebia švelnia lengvai virškinama mėsa smaguriaudavo tik išrinktieji – valdovai ir turtuoliai.

Informatikos ir tikybos mokytojai Rasai siūlome paragauti Spagečių Aglio e Olio. Makaronai virti alyvuogių aliejuje, pagardinti smulkinta paprika ir kepintais česnakais, užpilta petražolių ir parmezano sūrio padažu. Komfotabiliausia patiekti giliame dubenyje.

Bibliotekininkei DanuteiSaldūs Cinamoniniai Spragėsiai! Vegetariški ir be gliuteno! Šviežiai paspraginti ir purūs! Greitas ir lengvas užkandis, kuris numalšins saldumo poreikį.

Soc. pedagogei Gražinai, kuri daug keliauja siūlome kelionių nostalgiją numalšinti Kalmarų Žiedais. Traškūs, švelnūs ir pikantiški, žadina apetitą.

Kūno kultūros mokytojai Jūratei dovanojame Arbūzą. Šis vaisius primena krepšinio kamuolį, jo riekė panaši į diską. Mokytoja, būkite kūrybiška ir pritaikykite jį kitoms sporto šakoms!

Rusų kalbos mokytoją Svetlaną vaišiname Obuolių Pyragu Šarlotka. Tai geriausias rusiškas obuolių pyragas. Lengvas ir pūrus, apsilaižysite pirštelius!

Anglų kalbos mokytojai Daivai P. siūlome paragauti Cinamono ir Obuolių Latte Arbatos. Ši arbata sukurta specialiai pedagogo charakteriui, todėl yra švelnaus, tačiau tvirto ir išraiškingo skonio bei subtilaus aromato.

Kitai anglų kalbos mokytojai Daivai M.Melionų Glotnutis! Ne tik labai sveikas ir maistingas, bet ir maloniai nuteikia gomurį!

Istorijos mokytojai JugaseiViduramžiškas Troškinys. Šio troškinio kitas pavadinimas yra tradicinė riebi valstiečių sriuba gaminta viduramžiais. Joje gausu daržovių ir kruopų.

Muzikos mokytojai Rasai siūlome Šilkinį Persikų Džemą! Užsitepkite rojaus ant šilto sausainuko ar duonos riekelės arba tiesiog kabinkite šaukštais!

Muzikos mokytojos Laimos balso stygas teapsaugos Kiaušininis Kokteilis. Jis gaminamas iš kiaušinio baltymo, medaus sirupo ir žaliosios citrinos sulčių.

Technologijų mokytojas Eimutis įgudusia ranka it blynus kasmet „kepa“ medines snaiges, kurios reprezentuoja Alizavos mokyklą. Jį vaišiname Blyneliais, papuoštais Snaigėmis.

Choreografijos mokytojai IrminaiŽaliosios Arbatos Citrininiai Imbieriniai Guminukai! Jie ne tik mieli, pakelia nuotaiką, bet ir užkabina. Siūlome krimsti juos pertraukų metu, kad nepritrūktumėte energijos!

Biologijos mokytojai Renatai – staigmena tiesiai iš Lietuvos miškų! Šernienos Suktinukai įdaryti Grybais su Bruknių Padažu!

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page