top of page

ANTALIEPTĖJE, INOVATORIŲ SLĖNYJE

Alizavos pagrindinės mokyklos 9 klasės moksleivė Aistė Zablockytė vasario 25-28 d. dalyvavo antrajame Nacionalinio socialinės integracijos instituto kritinio mąstymo mokymų etape. Užsiėmimai vyksta Inovatorių slėnyje Antalieptėje. Čia jaunuoliai apmokomi atpažinti manipuliacijas žiniasklaidoje, propagandos technikas, marketingo ir socialinių tinklų strategijas. Stiprinamas jų pilietiškumas ir neabejingas reagavimas į informacijos srauto diktuojamas nuostatas.

Šiame mokymų etape buvo kuriamas Vasaros bendraamžių švietėjų kritinio mąstymo festivalio projektas. Tai – keturių dienų trukmės renginys, kuriame patys dalyviai bus atsakingi už renginio turinį ir jo išpildymą. Festivalio turinys bus dalinamas į tris dalis: mokyti, mokytis, kurti. Mokytis - tai dalyvauti žiniasklaidos ir medijų raštingumo ekspertų, fotožurnalistų ir apžvalgininkų dirbtuvėse ir diskusijose. Mokyti - remiantis unikaliais kritinio mąstymo ir medijų raštingumo metodais, suteikti erdvę dalyviams bendraamžių švietėjams patiems rengti užsiėmimus kitiems. Kurti - dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, atskleidžiant meninę išraišką kaip dar vieną būdą mąstyti kritiškai, išreikšti savo nuomonę ir pilietiškumą. Baziniai užsiėmimai, kurių rėmuose festivalio dalyviai teiks ir įgyvendins savo siūlymus, bus šie: MoJo (mobilaus žurnalizmo) dirbtuvės, „atpažink žurnalistiką, dezinformaciją ir propagandą“ intelektinis žaidimas, open-mike vakarai – platforma dalyviams kalbėti informacinio raštingumo svarbos tema, svečių pranešimai , kritinė karaokė, fotožurnalizmo dirbtuvės, kūrybinio rašymo dirbtuvės, antraščių konkursas, klasikinių pasakų perrašymo straipsniais metodas.

Bendraamžių švietėjai bendravo su fotožurnalistu, multimedijų pasakojimų platformos "Nanook" įkūrėju, Artūru Morozovu. Jis rodė savo fotografijas, kurių kiekviena turi savo istoriją. Šis žmogus fotografavo karus Gruzijoje, taip pat buvo nuvykęs į Ukrainą, Rusiją.

Žymės:

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page