top of page

INTERVIU SU LEKTORIUMI RIMVYDU JURKUVĖNU


Adelė: Papasakokite mūsų laikraštuko skaitytojams apie save. Ką reiškia B2B treneris?

Rimvydas: B2B angliškai – business to business. Tai reiškia, kad verslas bendrauja su verslu. Aš esu mokytojas. Mokau darbuotojus, kurie dirba su mūsų verslo klientais t. y. su mūsų paslaugų naudotojais. Tokių darbuotojų yra apie 300.

Adelė: Esate projekto „Kam to?! reikia“ savanoris. Kam jums to reikia? Papasakokite apie šią iniciatyvą.

Rimvydas: Man to reikia todėl, kad galėčiau susitikti su mokiniais ir būti jų klausinėjamas. Pačios iniciatyvos tikslas – kad verslo aplinkos žmonės dalintųsi patirtimi su moksleiviais. Man tai labai priimtina. Tai, ką esu patyręs, sukaupęs galiu perduoti jauniems žmonėms, kurie galėtų tai pritaikyti ir išvengti tam tikrų negerų dalykų, kurie gali pasitaikyti jų kelyje.

Adelė: Kas yra skaitmeniniai pėdsakai?

Rimvydas: Skaitmeniniai pėdsakai – tai mūsų veiksmai elektroninėje erdvėje. Pavyzdžiui, jei Facebook paskyroje kažką „palaikinome“, tai ir paliko viskas. Gal kažkada Facebook ir neištrauks jūsų balsų, kuriais balsavote už blogus žmones, bet ką gali žinoti. Štai, jūs po kiek metų gal tapsite garsiomis žurnalistėmis, o gal ir prezidentėmis. Tie jūsų elektroniniai pėdsakai gali jums ir nepasitarnauti, jeigu buvo ne itin geri.

Adelė: Dar kartą apie mokinio elgesio internete teises ir pareigas.

Rimvydas: Kiekvieno pareiga yra saugoti savo privatumą ir neviešinti asmeninės informacijos apie savo išvaizdą. Kad nebūtų perteklinės informacijos, kur galima sulaukti blogų komentarų. Internete svarbiausia skleisti gerą žinią, geras emocijas, šypseną. „Laikinkite“ apdovanojimus, o ne neigiamo turinio informaciją. O teisės yra tokios, kokias apibrėžia tiekėjų įstatymas.

Adelė: Ar Facebook paskyra yra saugi?

Rimvydas: Ne! Facebook paskyroje tyko daug pavojų. Tai aplinka, kurioje galite būti viešai matomas ir su jumis gali susisiekti. Per šią aplinką gali jumis manipuliuoti. Jūsų veiksmais, jūsų informacija, jūsų pačių atvaizdu. Bet, jeigu jūs toje aplinkoje naudositės saugumo priemonėmis – neviešinsite visų duomenų, padarysite taip, kad jums galėtų rašyti tik artimi žmonės, tai jūs tą aplinką galėsite padaryti saugią. Tačiau stebėdamas kaip Facebook paskyra šiandien naudojasi vartotojai, matau, kad to saugumo nėra.

Adelė: Kokios žaidimų internete grėsmės?

Rimvydas: Dabartiniuose žaidimuose daug agresijos, visokiausių muštynių. Pavojų matau hiperaktyvume, kuris atsiranda vaikuose, kurie žaidžia tokius žaidimus. Nes ten reikia greito mąstymo ir aktyvumo, skatinama agresija. Mąstymo žaidimai, kur reikia kažką kurti, puoselėti yra gerai. Tačiau jie labai įtraukia ir suryja tavo laiko sąnaudas. Atima iš tavęs brangų laiką, kurį galėtum paskirti bendravimui su žmonėmis arba knygos skaitymui.

Adelė: Jūsų palinkėjimai mūsų mokyklos mokiniams.

Rimvydas: Linkiu jums, mokiniai, reikšti savo mintis elektroninėje erdvėje kuo minimaliau. Laikui bėgant, augant jūsų mintys keisis ir mąstysite visai kitaip. Elkitės taip, kad ateityje nepadarytų gėdos jūsų šiandieniniai poelgiai- pėdsakai. Rašykite tik geras mintis. Džiaukitės įvykiais. Būkite atsargesni toje elektroninėje erdvėje, kad niekas negalėtų jumis manipuliuoti, kad niekas negalėtų blogiems kėslams panaudoti jūsų asmeninės informacijos. Mėgaukitės savo jaunyste. Išnaudokite mokyklą kaip vietą, kur galima sukaupti daug naudingų žinių. Užaukite dorais žmonėmis ir visada būkite laimingi bei sveiki.

Adelė: Ačiū už pokalbį. Nepritrūkite energijos savo labai vertingame darbe!

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page