top of page

ALIZAVIETĖ RIMGAILĖ APIE SUNKUMUS 34-AJAME SAUGAUS EISMO KONKURSE ŽENEVOJE

Alizavos pagrindinės mokyklos 7 klasės mokinė Rimgailė grįžo iš Ženevos, 34 saugaus eismo konkurso ETEC-2019 (European traffic education contest), kuriame tarp 22 komandų iš įvairių Europos šalių dalyvavo ir jaunieji dviratininkai iš Lietuvos, užėmę garbingą 9-ąją vietą.

Pagal konkurso reglamentą, komandą sudaro keturi 10-12 metų vaikai ir du treneriai. LAS (Lietuvos automobilininkų sąjunga) komandą sudarė vaikai iš įvairių Lietuvos kampelių - Rimgailė Mergiūnaitė iš Kupiškio r. Alizavos pagrindinės mokyklos, Milė Jankauskaitė iš Kalvarijos progimnazijos, Julius Grinkevičius iš Marijampolės šv. Cecilijos gimnazijos ir Ugnius Tamašauskas iš Sasnavos pagrindinės mokyklos Marijampolės r.. Komandą konkursui parengė mokytojai Benius Jankevičius ir Neringa Jankauskienė.

Vaikams teko atlikti 8 praktinio važiavimo dviračiu ir teorines užduotis.

Evelina: Kas buvo sunkiausia?

Rimgailė: Slėgė atsakomybė, kad atstovauji Lietuvai. Tai buvo ne tokios varžybos, kaip mųsų mokykloje ar Marijampolėje. Susirinko komandos iš visos Europos. Labai daug policininkų akylai mus stebėjo, sekė, kontroliavo kiekvieną judesį ir tai neleido atsipalaiduoti. Rankos drebėjo, dviračio vairas irgi drebėjo...

Evelina: O kas įdomiausia?

Rimgailė: Įdomiausia buvo ekskursiją po Šokolado fabriką. Galėjom nemokamai norėjom ragauti šokolado. Papasakojo jo gamybos istoriją. Įdomu buvo pilyje, kur apžiūrėjome senovinius pilies kambarius, pilies rūsyje buvo kalėjimas.

Evelina: Ką pasakytum savo bendraamžiams mokyklos draugams, kurie neturėjo galimybės rungtyniauti užsienyje?

Rimgailė: Reikėjo labiau pasistengti, kad būtų atrinkti į pasirengimo stovyklą. Jeigu nori pasiekti gero rezultato reikia įdėti labai daug pastangų.

Evelina: Didžiuojamės tavimi! Šaunuolė!!!

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page