top of page

ALIZAVOJE RUNGTYNIAVO JAUNIEJI FUTBOLININKAI

Alizavos pagrindinės mokyklos vyresniųjų klasių mokiniai pakvietė Kupiškio rajono bendrojo lavinimo mokyklų bendraamžius naujuosius mokslo metus pradėti draugiškomis futbolo varžybomis.

Rugsėjo 6 d. Alizavos universalioje sporto aikštelėje išsirikiavo jaunieji futbolininkai iš Noriūnų Jono Černiaus , Skapiškio ir Alizavos pagrindinių mokyklų.

„Sveikinam priešininko komandą! Sveiks! Valio!“ – virš miestelio nugriaudėjo vaikinukų sportinis pasisveikinimas.

Pirmiausia susirungė alizaviečiai su noriūniečiais. Šiek tiek jaunesniems ir smulkesniems noriūniečiams sunku buvo įgyti pranašumą prieš susižaidusią, nemažą patirtį turinčią alizaviečių komandą. Reguliarios futbolo treniruotės, kurias praėjusiais mokslo metais lankė berniukai, davė rezultatus: greitis, vikrus kamuolio valdymas kėlė sirgaliams pasigėrėjimą. Gražus Luko Babachino kamuolio perdavimas broliui Mantui ir – įvartis! Noriūnų berniukai laikėsi narsiai: vikriai atiminėjo kamuolį, atkakliai gynė vartus. Neaukštas, bet ištvermingas vartininkas Gustas Mikalajūnas sulaikė net 7 kartus į vartus lekiantį kamuolį! Rungtynės baigėsi alizaviečių pergale (8:0). Tris taiklius smūgius į vartus pasiuntė Mantas Babachinas, po du – Lukas Babachinas ir Kęstutis Gilbrantas, vieną – Aurelijus Jonutis.

Antros rungtynės – tarp noriūniečių ir skapiškėnų. Žaidėjai – vienodo amžiaus ir panašaus fizinio sudėjimo. Jau po keleto minučių išryškėjo skapiškėnų pranašumas. Pirmą taiklų įvartį komandai pelnė skapiškėnas Dovydas Uldukis, netrukus – ir Ignas Danielaitis. Taikliu smūgiu atsakė noriūnietis Emilis Trumpis. Tačiau skapiškėnas Naglis Jankauskas įmušė net tris įvarčius. Ir pirmas kėlinys baigtas skapiškėnų pergale 5:1. Antrajame kėlinyje noriūniečių vartus taikliais smūgiais apšaudė Dovydas Uldukis ir Ignas Danielaitis. Neatsiliko ir Noriūnų žaidėjai. Tašką savo komandai pelnė Gerardas Batulis. Kėlinys pasibaigė rezultatu 2: 1.

Po neilgos atokvėpio pertraukėlės dėl nugalėtojų vardo susirungė alizaviečiai su skapiškėnais. Alizavos komanda žaidė energingai ir rezultatyviai. Pirmame kėlinyje tris taškus pelnė Kęstutis Gilbrantas ir du Lukas Babachinas. Antrajame kėlinyje – meistriškas Irmanto Ablėno kamuolio atėmimas ir – taiklus smūgis į vartus. Gražus Kęstučio Gilbranto įvartis ir net du Manto Babachino taiklūs smūgiai. Rungtynės baigtos svaria alizaviečių pergale 9:0.

Draugiškos futbolo varžybos buvo puiki pamoka jauniesiems futbolininkams. Rungtynių metu nuolat skambėjo trenerių draugiški patarimai: „ramiai!“, pakelk galvą!“, „nešok!“ „ateikit arčiau vidurio!“ ir t.t. Ne vieno iš šių berniukų ateityje, galbūt, laukia puiki futbolininko karjera.

Jaunieji mokyklų futbolininkai pradžiuginti skaniais šakočiais, treneriams (Algimantui Baziukui, Irmantui Šap ir Eitarui Kriauzai) įteikti Alizavos pagrindinės mokyklos direktoriaus padėkos raštai. Nugalėtojų taurę išsinešė Alizavos pagrindinės mokyklos jaunųjų futbolininkų komanda.

Draugiškos futbolo varžybas iš dalies finansavo Kupiškio r. savivaldybės jaunimo iniciatyvų fondas

Žymės:

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page