top of page

DURIS ATVĖRĖ VAIKŲ DIENOS CENTRAS

Alizavos mokykloje naujiena! Pradėjo veiklą vaikų dienos centras!

Ugnė pakalbino centro vadovę Rimą Dyraitę.

Ugnė: Pastebėjome, kad jau antrą savaitę po pamokų į mažųjų klasę renkasi vaikai ir... labai skaniai pakvimpa. Norime sužinote, kas čia vyksta?

Vadovė Rima: Nuo šių metų gruodžio mėnesio 3 d. mūsų mokykloje įgyvendinamas Kupiškio r. Švietimo ir pagalbos tarnybos projektas – Alizavos vaikų dienos centras.

Ugnė: Ar daug vaikų susirenka ir kiek laiko jie čia būna?

Vadovė Rima: Projektas skirtas dvylikai vaikų. Dvylika vaikų ir susirenka: šešiamečiai, pirmokai, antrokai, trečiokai ir ketvirtokai. Dirbame keturias valandas.

Ugnė: Ar patinka vaikams užsiėmimai? Ko jie čia išmoksta?

Vadovė Rima: Patinka. Vaikai patiria gerų emocijų. Lavėja jų kūrybiškumas. Tobulėja bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžiai.

Ugnė: Ką įdomaus jau suspėjote nuveikti?

Vadovė Rima: Vieną užsiėmimą vedė psichologė Violeta Dimavičiūtė, vieną dieną karpėme snaiges, kitą - gaminome linkėjimų eglutę su čiulpinukais, klijavome advento vainiką, gaminome eglutę iš siūlų. Kiekvieną dieną pietaujame, ruošiame pamokas. Labai greitai prabėga laikas.

Ugnė: Papasakokite plačiau apie vieną kurį nors užsiėmimą.

Vadovė Rima: Gruodžio 11 d. edukacinę pamoką „Ar puoši eglutę?“ vedė Kupiškio r. etnografijos muziejaus specialistė Kristina Jokimienė. Ji mokė vaikus iš spalvoto popieriaus iškarpyti eglutės detales. Aiškino, kaip reikia padaryti eglutės spygliukus, kaip ją papuošti, kaip pritvirtinti ant būsimo atviruko. Viešnia parodė įdomių žirklių ir kaip jomis pagrąžinti atviruko kraštelius. Vaikai pagamino labai gražių šventinių atvirukų tėveliams.

Ugnė: Gal ką įdomaus planuojate artėjančioms šventėms?

Vadovė Rima: Gruodžio 20 d. planuojame Kalėdinį renginį.

Ugnė: Ar ši veikla tęsis ir ateinančiais metais?

Vadovė Rima: Kol kas tai tik gruodžio mėnesio projektas. Projekto tęstinė veikla yra pateikta finansavimo konkursui. Jeigu projektas bus finansuotas, tai dienos centras vėl veiks nuo vasario mėnesio.

Ugnė: Ačiū už interviu! Sėkmės Alizavos vaikų dienos centrui! Linkime nepritrūkti idėjų.

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page