top of page

DAR VIENA KAD PROJEKTO DOVANA

Keliaujančių architektų dirbtuvės visą vasarą keliavo po atokiausius šalies kaimelius, vietos vaikams bei jaunimui organizuodamos savaitės trukmės kūrybines stovyklas. Jam pasibaigus net 150 vaikų iš visos Lietuvos buvo pakviesti apsilankyti Valstybės pažinimo centre, pasidalinti stovyklų įspūdžiais ir aptarti projekto rezultatus.

Lapkričio 23 d. į Valstybės pažinimo centrą vyko ir Alizavos pagrindinės mokyklos mokiniai. Buvo pristatyti visi septyni KAD įgyvendinti projektai. Tame tarpe ir mūsiškis daugiafunkcis takas mokyklos beržyne! Po pristatymo buvo organizuota edukacinė pamoka apie Lietuvą. Pasibaigus užsiėmimui visi vaikai buvo sukviesti į didžiulį būrį. Niekas nesuprato kodėl. Ir staiga slenkstį peržengė pati prezidentė Dalia Grybauskaitė! Linksmai pasisveikinusi, ji visoms septynioms KAD projekte dalyvavusioms mokykloms įteikė po krepšelį su originaliais saldainiais. Paskui nusifotografavo su vaikais. Kadangi mūsų prezidentė myli vaikus, tai dar užsakė ir 20 šeimyninio dydžio picų! Prezidentei išėjus, visus vaikus pakvietė prie gausiai nukrauto stalo saldainių.

Po apsilankymo Valstybės pažinimo centre patraukėme į mums surengtą KAD komandos staigmeną - Vilniaus televizijos bokštą. Čia gavome galimybę pasivaikščioti tais aukštais ir vietomis, kur įleidžiami tik darbuotojai. Taip pat susipažinome su trumpa paties bokšto istorija. Ir turėjome išskirtinę galimybę pasigrožėti Vilniaus panorama nuo paties bokšto kepurės stogo, kuri stūkso 180 metrų aukštyje!

Štai keletas įdomesnių faktų:

  • visas bokšto aukštis yra 326 metrų;

  • televizijos bokšto trečiame aukšte yra langelių, kurių forma nukopijuota nuo Gedimino bokšto;

  • ant bokšto kepurės apačios šaltuoju metų laiku susiformuoja 1-3 metrų ilgio varvekliai, kurie nukritę pramuša automobilių stogus;

  • Vilniaus televizijos bokštas yra 2 metrais didesnis nei Eifelio bokštas Paryžiuje!!!

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page