top of page

MAŽINAME APLINKOS TARŠĄ


Alizavos pagrindinė mokykla šeštus metus dalyvauja aplinkosauginiame projekte „Mes rūšiuojam“. Mokiniai skatinami bei mokomi rūšiuoti, rinkti elektros ir elektroninės įrangos, nešiojamųjų baterijų atliekas. Jie žino, kad šių atliekų negalima šalinti kartu su kitomis buityje susidarančiomis atliekomis.

Atėjus pavasariui mažieji šaukliai parnešė tėveliams priminimus, kad laikas išvalyti namų rūsius, palėpes bei kitas patalpas ir atsikratyti senais televizoriais, šaldytuvais, baterijomis ir kitomis elektronikos atliekomis. Priminė, kad šios atliekos turi pavojingų medžiagų, kenkia aplinkai ir žmogaus sveikatai, todėl jomis reikia tinkamai pasirūpinti.

Kovo 23 d. organizuotas šių atliekų surinkimas. Mokyklos Tarybos pirmininko Daliaus Barono vairuojamas sunkvežimiukas suko ir suko iš vieno kiemo į kitą. Mokinių tėveliai surinkinėjo iš gyventojų neveikiančią elektronikos įrangą. Į mokyklos sandėlį atgabentos keturios pilnutėlės priekabos visokiausių atliekų: apie 25 kg baterijų, 20 šaldytuvų, 35 televizoriai, 12 skalbimo mašinų, 7 monitoriai, 8 kompiuteriai,11 mikrobangų krosnelių, 23 radijai , dešimtys pultelių, kompiuterio pelyčių, sugedusių mobiliųjų telefonų ir kt.

Kovo 27 d. šių atliekų išgabenti atvažiuos specialus Atliekų tvarkymo centro automobilis. Už išrūšiuotas ir priduotas atliekas mokyklos bendruomenė gaus taškus, kuriuos rugsėjo mėnesį iškeis į įvairias prekes ir paslaugas (kino bilietus, knygas, ekskursijas, karines pramogas gamtoje, sporto prekes ar pan..).


Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page