top of page

INTERVIU SU 32-OJO EUROPOS SAUGAUS EISMO JAUNŲJŲ DVIRATININKŲ KONKURSO DALYVE AURITA

Kupiškio r. Alizavos pagrindinės mokyklos 6 klasės mokinė Aurita Trasykytė rugsėjo 14-17 dienomis Albanijos sostinėje Tiranoje dalyvavo 32-ajame Europos saugaus eismo jaunųjų dviratininkų konkurse. Konkurso rengėjai – gerai auto sporto aistruoliams žinoma organizacija FIA. Šių metų konkursą rengti buvo patikėta Albanijos autoklubui. Išvyką į Albaniją rėmė Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

„Šratinuko“ interviu su Aurita.

„Šratinukas“: Kaip pakliuvai į Europos rinktinę?

Aurita: Alizavos mokyklos komandą- Deimantą Kacinauską, Gintarę Bartkutę, Matą Paslauską ir mane - respublikinėms Jaunųjų dviratininkų varžyboms ruošė mokytojas Eimutis Sarsevičius. Pagal pirmo etapo Lietuvos jaunųjų dviratininkų varžybų rezultatus geriausi buvo atrinkti į stovyklą. Patekau aš ir Matas Paslauskas. Stovykloje daug treniravomės, po to buvo organizuotas antras atrankos etapas. Matas iškrito, man pasisekė. Mano rezultatas buvo antras. Iš viso atrinko 4 vaikus: 2 mergaites ir 2 berniukus.

„Šratinukas“: Kaip ruošeisi?

Aurita: Mokytojas Eimutis paruošė kliūčių ruožą sporto salėje ir aš, su savo draugais Auridu ir Imantu, visą vasarą treniravomės.

„Šratinukas“: Kaip sekėsi atstovauti Lietuvą?

Aurita: Mūsų rezultatas buvo neblogas. Iškovojome dvyliktą vietą. Nuo dešimtuko atsilikome tik timis taškais. Nors ne vieta svarbiausia, pagrindinis tokių konkursų uždavinys yra ne skatinti komandas siekti užimti kuo aukštesnę vietą turnyrinėje lentelėje, o propaguoti saugaus eismo idėjas, siekti, kad kuo mažiau vaikų žūtų ir susižalotų gatvėse ir keliuose.

„Šratinukas“: Kokias užduotis privalėjote atlikti?

Aurita: Turėjome įveikti teorines ir praktines saugaus eismo užduotis. Taip pat mums- jauniesiems dviratininkams - buvo suteikta galimybė pasigalinėti kartingų trasoje bei virtualioje erdvėje dviračiu važiuoti miesto gatvėmis.

„Šratinukas“: Kuo skyrėsi važiavimo sąlygos nuo mūsiškių?

Aurita: Labai patiko oras. Albanijoje šiuo metu oro temperatūra - +30 +32 0 . Labai profesionaliai paruošta trasa, daugiau kliūčių. Dviračiai sustatyti stotelėmis, kurioje iš penkių dviračių per dešimt minučių išsirenki sau tinkamiausią. O Lietuvoje į varžybas turi gabentis savo asmeninį dviratį, anaiptol ne patį geriausią. O ten visi dviračiai - naujutėliai, techniškai tvarkingi.

„Šratinukas“: Ar daug šalių dalyvavo varžybose?

Aurita: Susirinko 22 komandos iš įvairių Europos šalių.

„Šratinukas“: Ar patiko šalis?

Aurita: Didžiausią įspūdį padarė apsnigtomis viršūnėmis kalnai ir maloniai šiltas klimatas. Tačiau pastebėjau, kad Albanija tikrai nėra tokia švari šalis, Lietuvoje tvarkingiau, o vairuotojai neypatingai laikosi kelių eismo taisyklių.

„Šratinukas“: Gal kokia ekskursija buvo suorganizuota?

Aurita: Taip, mums buvo organizuota ekskursija po patį Albanijos centrą Tirana miestą ir prie Adrijos jūros. Įspūdį paliko parke pastatytas pasakų namelis ir jūros pakrantėje įrengti meldų skėčiai su gultais. Nors buvau išvykusi tik kelias dienas, bet jų prisiminimai išliks visam gyvenimui ir už tai labiausiai noriu padėkoti mokytojui Eimučiui. Be jo pastangų nebūčiau patekusi į Lietuvos jaunųjų dviratininkų rinktinę. Nuoširdžiausiai AČIŪ!

„Šratinukas“: Ačiū už pokalbį.

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page