top of page

MYLIU PANDA

Spalio 14-18 d. 2 Alizavos mokyklos mokinės Justina Januškaitė ir Aistė Zablockytė dalyvavo Socialinės integracijos nacionalinio instituto organizuojamoje jaunimo lyderių- bendraamžių švietėjų mokymo programoje „MYLIU PANDA“ Antalieptėje, Zarasų r. Inovatorių slėny.

MYLIU PANDA – nacionalinė džiaugsmo kampanija, grindžiama pozityviu mąstymu ir žmogaus teisių vertybėmis. Kampanija, vykdydama žmogaus teisių edukaciją bei patyčių prevenciją, siekia skatinti aktyvų jaunimo dalyvavimą, puoselėjant žmogaus teisių vertybes. Kampanijos simboliu pasirinkta Panda kviečia džiaugsmo ir gerumo kasdienybėje nepaversti nykstančia rūšimi bei kurti visuomenę, paremtą tarpusavio supratimu ir įvairove. Kampaniją įkvėpė tarptautinis judėjimas „No Hate Speech Movement“ (Judėjimas be neapykantos).

Rusnė: Buvot, matėt, mokėtės... Su kuo susitikote? Ką sužinojote? Ko išmokote?

Aistė: Bendravome su Olegu Šurajevu. Labai sparčiai populiarėjančia interneto persona, jaunimo Dievaičiu, humoristu, laidos „Akcentas“ kūrėju ir vedėju. Jis taupydamas tėvų pinigus neišvyko mokytis į Maskvą, o pasiliko Lietuvoje. Mokytis Olegas dar tik planuoja ir kasdien tobulėja kaip komikas. Su Marija Epifanova - nepriklausomo Rusijos internetinio laikraščio „Novaja Gazeta- Baltija“ vadove. Su jauna rašytoja psichologe Une Kaunaite.

Justina: Sužinojome daug žiniasklaidos paslapčių. Apie propagandą, apie diskriminaciją. Supratome, kaip svarbu įsigilinti į straipsnius. Mokėmės kalbėti viešai. Buvo duota tema, per pusantros minutės turėjome pasiruošti ir 1 minutę pakalbėti ta tema. Išmokome tolerancijos žaidimų. Pavyzdžiui, žaidimas „Ženk žingsnį“, kuriame kiekvienas išsitraukėme po lapelį, jame buvo nurodyta, kas tu esi. Aš buvau „emigranto sūnus“. Vedėjas garsiai skaitė teiginius, o mums reikėjo žengti žingsnį svarstant iš „savo pozicijos“. Vakarais linksmai vieni su kitais bendravome. Buvo šalta miegoti, bet pripratome. Šiaip buvo labai faina. Buvo gaila išsiskirti.

Aistė: Išmokome daug naujų metodų, psichologinių pamąstymų, susipažinimo žaidimų.

Rusnė: Kokius namų darbus gavote?

Aistė: Surengti 10 renginių mokykloje iki Naujųjų metų.

Justina: Svarbu, kad kuo daugiau jaunimo sužinotų apie mūsų renginius. Mes turime koordinatorių iš Biržų jaunimo organizacijos, kuris padės mums organizuoti renginius.

Rusnė: O kas bus toliau?

Aistė: Vasario mėnesyje vėl vyksime į mokymus Antalieptėje.

Rusnė: Labai smagu, kad jums patiko. Nekantraudami lauksime Jūsų renginių.

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page