top of page

PABUVOME MOKSLININKAIS IR GENEROLAIS

Praėjusiais mokslo metais rinkdami elektroninės technikos atliekas užsidirbome pinigų ir rugsėjo 7 dieną net 2 autobusais išriedėjome į Vilnių, į gocrazy.lt pramoginius renginius vaikams. 18 mokinių grupė dalyvavo mokslininko programoje, ir 18- generolo programoje.

„Generolus“ pasišaukė 2 jauni karininkai, Miglė ir Karolis. Mums buvo išduota kareiviška apranga. Turėjome specialiais dažais išsipiešti veidus. Sužinojome, kad svarbiausi kareivio gynybos įrankiai yra trys: kūnas, protas ir disciplina. Turėjome atlikti užduotis šiems įrankiams sustiprinti. Buvome suskirstyti į dvi komandas, išsirinkome vadus, rungtyniavome tarpusavyje pristatydami komandas, traukdami virvę, pagal žemėlapį ieškodami maisto davinių, bėgdami su dujokauke per degantį lauką. Karininkai supažindino su kareiviška virtuve. Visi paragavome ką tik išvirtos 2 rūšių košės, atsigėrėme vandens iš kareiviškos gertuvės, gavome po gabalėlį juodo šokolado. Vedėjas Karolis griežtai visus perspėjo, kad kareiviškas maisto davinys turi būti suvalgytas visas, nes kareivis turi būti sotus ir stiprus, pasiruošęs kovoti. Treniravomės, kaip elgtis sprogus granatai, kaip pagelbėti sužeistajam. Ir (įdomiausia!) mus supažindino su tikrais ginklais ir kiekvienas pabandėme šaudyti į taikinius, po 1 kulką ir serijomis.

Mokslininkams užsiėmimus vedė linksmi baltais chalatais apsirengę vedėjai, Diana ir Aurimas. Savo nuotaika jie uždegė ir mus. Šypsenos nedingo nuo mūsų veidų visą užsiėmimų laiką. Ko tik mes nesužinojome! Sužinojome, kaip nustebinti svečią žalia kiaušiniene, kaip be aštrių daiktų susprogdinti balioną. Išmokome pagaminti lavą, perverti balioną mediniu pagaliuku, jo nesusprogdinus. Piešėme ant pieno, gaminome povandeninį ugnikalnį. Deginome rankas ir niekam neskaudėjo! Skystame azote „virėme“ sausainius ir bananų gabalėlius, o po to juos valgėme. Gavome linksmų prizų! Pora valandų (tiek truko užsiėmimai) skriete praskriejo. Vedėjai atsisveikino linkėdami mums gerai mokytis ir patiems tapti mokslininkais.

Ekologiniame projekte „Mes rūšiuojam“ dalyvausime ir šiais mokslo metais. Smagu, kai užsidirbi pinigų ir gali smagiai praleisti laiką.

Daugiau nuotraukų galerijoje.

Sekite
naujienas
  • Facebook Basic Black
Naujausi įrašai
bottom of page